Kultura i rozrywka

  • 1 komentarzy
  • 8421 wyświetleń

Wciąż inspirują uczniów

Na pewno miałeś sytuację, gdy siedziałeś wieczorem przed TV, oglądałeś program kulinarny i oczami wyobraźni widziałeś siebie jako uczestnika... Z naszą szkołą to może się udać! Tu na każdych zajęciach praktycznych możesz poczuć się jak kolejny Masterchef 😊

Przychodząc do Zespołu Szkół w Wojewodzinie, nie tylko nauczysz się gotować, ale też zdobędziesz kwalifikacje, by pracować w gastronomii czy prowadzić własną restaurację. 

Posiadamy 10-letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć w pełni profesjonalnej, znakomicie wyposażonej pracowni gastronomicznej - naszej kuchni oraz pracowni obsługi konsumenta. Dysponujemy zaangażowaną i pełną pasji kadrą: Panie Agata Choynowska i Beata Urbańska gotują od dziecka - świetnie się uzupełniają, szanują i cenią tradycję kulinarną naszego regionu i kraju, ale też cały czas się rozwijają a ich pasją są nowoczesne trendy w gastronomi, kuchnia fusion oraz kuchnie różnych narodów. Musimy także wspomnieć o Pani Urszuli Prostko, która idealnie wpasowała się w nasz zespół. Ukończyła dietetykę kliniczną na Wydziale Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku. Jest ona dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem i  z powodzeniem prowadzi własny gabinet dietetyczny w Grajewie. 

Nasza kadra wciąż się szkoli, korzysta z warsztatów kulinarnych w ramach projektów realizowanych przez szkołę oraz organizowanych na własną rękę. Ma za sobą między innymi szkolenia baristyczne i barmańskie.

Klasy technikum żywienia biorą udział w konkursach o zasięgu ogólnopolskim (konkursach kulinarnych organizowanych w ramach targów gastronomicznych, "Gotuj z klasą" - konkurs pod patronatem naszego guru Karola Okrasy). 

Organizujemy konkursy szkolne: najlepszy tort, rajd kucharzy (kolejna edycja już niebawem :)), konkurs on-line na prezentacje potraw. Prowadzimy warsztaty tematyczne dla uczniów w ramach zajęć pozalekcyjnych. Uczniowie mają także możliwość skorzystania z wyjazdów zagranicznych oraz staży zawodowych.

W naszej szkole możesz uzyskać dwie kwalifikacje:

Pierwsza kwalifikacja HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań, druga: kwalifikacja HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

Wciąż inspirujemy uczniów i rozbudzamy w nich pasję do gotowania i sztuki kulinarnej, ale też dbamy o wysoki poziom wiedzy teoretycznej z zakresu technologii gastronomicznej oraz podstaw żywienia i dietetyki.

Możemy pochwalić się wysoką zdawalnością egzaminów... oraz naszymi absolwentami, którzy z zaangażowaniem i dużym powodzeniem radzą sobie w kulinarnym świecie 😊 O Sylwii i Klaudii pisaliśmy już na naszej stronie na fb (na którą oczywiście zapraszamy) - dziewczyny całe serce oddały pasji  kulinarnej i kochają to, co robią. I są idealnym przykładem na to, że swoją pracą można osiągnąć co tylko się chce.

Ty też chcesz rozwijać swoją pasję do gotowania? Świetnie! Wybierz Wojewodzin i spróbuj profesjonalizmu!

 

Komentarze (1)

Sam kiedyś skończyłem LO. Wyszedłem przygotowany do wszystkiego i niczego. Wydaje mi się, że jednak Technikum bardziej przygotowuje do zawodu. Tym bardziej jeśli trafi się na nauczycieli z pasją;)

Dodaj zdjęcie do komentarza (JPG, max 6MB):
Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy mozliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.