Sery na medal

aktualizacja: 2017-10-26 08:32:14     nr wiadomości: 33328     przeczytano: 4149     Ilość komentarzy komentarze: 2

Cztery medale prestiżowego konkursu Good Cheese  zdobyły wyroby Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol.

Złoty medal przyznano serkowi śmietankowemu puszystemu Łaciatemu naturalnemu, srebro przypadło serkowi wiejskiemu Łaciatemu naturalnemu, brązowymi medalami nagrodzono Gouda ser tarty i serek homogenizowany Rolmlecz z laską wanilii. Sery poddane były wnikliwej ocenie szefów kuchni zrzeszonych w Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierni.

Uroczyste wręczenie nagród odbyło się podczas Gali II Kongresu Serowarskiego, nad którym honorowym patronat objął MLEKPOL, lider w produkcji mleka i wyrobów mleczarskich, wiodący producent serów i twarogów.

Kongres Serowarski zgromadził przedstawicieli producentów serów zarówno tych wielkich jak i  lokalnych wytwórców. W Mrągowie spotkali się i dyskutowali o problemach i wyzwaniach współczesnego serowarstwa prezesi firm mleczarskich, dyrektorzy zakładów produkcyjnych, specjaliści ds. jakości, kadra naukowa wydziałów nauki o żywności wiodących uczelni w Polsce,  przedstawiciele organizacji branżowych oraz firm – dostawców technologii do mleczarstwa.

 

Wydarzenie otworzył Edmund Borawski, Prezes Zarządu SM MLEKPOL.  Podczas Kongresu odbyła się debata „Ser XXI wieku – trendy i wyzwania”

Impreza trwała od 24 do 26 października.

Organizatorem wydarzenia jest Bikotech, wydawca m.in. magazyny AgroIndustry.


 

Brawo ja 😁
Napisał: SMOKU dodano: 2017-10-26 15:53:54

Mistrzu jestes WIELKI brawo brawo łubu dubu łubu dubu nie żyje nam prezes naszego klubu niech żyje nam to bylem ja Wacław z serowni.
Napisał: wacław dodano: 2017-10-26 19:57:44

Dodaj komentarz

Treść:


Informacja dla komentujących
Redakcja portalu nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w komentarzach. Zastrzegamy możliwość opóźnienia publikacji komentarza lub jego całkowitego usunięcia.